Blog detail

Vizită Torino, studenți și profesori, 23 iunie-23 iulie 2015
Vizită Torino, studenți și profesori, 23 iunie-23 iulie 2015
By geburah In Evenimente, Uncategorized Posted 4 noiembrie 2015 0 Comments

Luna iulie a fost una plină de evenimente în cadrul proiectului POSDRU/156/1.2/G/136423 „Noi abordări în formarea profesională a specialiştilor din domeniul Ingineria Mediului în vederea dezvoltării durabile regionale şi a corelării actuale ale pieţii muncii” (REGIOSIM) implementat de Universitatea „Vasile Alecsandri” din Bacău, în parteneriat cu Universitatea Tehnică „Gheorghe Asachi” din Iaşi, Ascendia Design şi Universitatea Politehnică din Torino. Pentru 30 de zile, 10 studenți de la Ingineria Mediului de la universitatea băcăuană și 10 de la cea ieșeană au fost oaspeții Universității Politehnice din Torino. Clasificată drept cea mai mare universitate de acest tip din Italia și una dintre cele mai importante din Europa, universitatea torineză a fost o gazdă bună pentru studenții români. Aceștia au avut ocazia să participe la cursuri ținute de profesori ai universității gazdă, alături de studenți din alte țări, să efectueze vizite de lucru la obiective de interes din domeniul lor de studiu, dar și să cunoască mai multe despre viața de student din Italia și să viziteze obiective turistice din zonă. La evaluarea finală de la sfârșitul stagiului studenții au obținut rezultate foarte bune, deși instruirea s-a făcut în engleză sau italiană, fapt ce demonstrează buna pregătire a acestora în cadrul universităților din care provin.

„A fost o experiență ce mi-a permis sa mă dezvolt personal și profesional, aceasta pentru că am putut cunoaște un mediu cultural nou și un alt sistem universitar, cu înalte norme academice. În aceasta lună de mobilitate am acumulat noi cunoștințe legate de domeniul meu de studiu, ceea ce îmi oferă un plus de încredere în ceea ce privește viitoarea mea traiectorie evolutivă”, ne-a declarat Laura Diana Hîrlea, anul II master Controlul și Monitorizarea Calității Mediului.

La începutul lunii iulie, tot în cadrul proiectului, au fost oaspeții colegilor italieni și 12 cadre didactice universitare, șase de la Bacău și șase de la Iași. Cu această ocazie au avut loc întâlniri cu membri ai conducerii Universității Politehnice din Torino, cu colegi din domeniul Ingineria Mediului, s-au stabilit posibilități de colaborare viitoare, în cadrul altor proiecte, au fost vizitate baze de cercetare și obiective de interes din domeniu.

 

Întocmit,

Conf. univ. dr. Cristina Cîrtiță-Buzoianu

 

Users on page

Now online: 1
Overall: 11108